Achtervolgt door de Champignonmaffia.

Ik zal direct met de deur in huis vallen. Ik lust geen Champignons. Ik vind ze vies. Alleen van de lucht al wordt ik misselijk. Ik heb vroeger toen ik ze een keer MOEST eten nog lang zitten kokhalzen.
Dit heb ik al vanaf mijn kindertijd. Veel kinderen hebben iets wat ze vies vinden of niet lusten. Spruitjes? Bloemkool? Gebakken piepers? Ik ken zelfs kinderen die niet van friet houden. Allemaal geen probleem. Het is jammer, want spruitjes bevatten veel vitaminen. Maar dan eet je gewoon iets anders met veel vitaminen.

Zo niet met Champignons (of welke paddenstoel dan ook). Als je zegt dat je die niet lust dan is de kamer te klein. Je wordt door allerlei Champignonetende medemensen veroordeelt alsof je een kleuterklas hebt misbruikt.
Hoe kan dat nou? Champignons zijn zo lekker en gezond. Heb je ze weleens geprobeerd? Probeer ze nou. Ze zijn echt lekker. Je moet ze gewoon lekker door laten bakken. Dan zijn ze nog lekkerder.

Mijn hele leven word ik al achtervolgt door de Champignonmaffia. De ‘medemensen’ die maar niet kunnen begrijpen en maar niet willen accepteren dat er iemand op de wereld rondloopt die geen paddenstoelen eet. Ze begrijpen het niet. Ze liggen er schijnbaar wakker van. Het grijpt ze naar de keel. Het laat ze niet los.
Ik ben een van de paria’s die door deze gemeenschap niet wordt geaccepteerd. Ik hoor er pas bij als ik ook Champignons ga eten.
Spruiten, alcohol, groenten in het algemeen, fruit, allerlei soorten drank. Je mag het allemaal niet lusten. Maar Champignons?? Hoe durf je?
Nou ik durf. Ik word redelijk gek van al die opdringerige bemoeials. Maar ik durf. Ik heb nooit Champignons gegeten en ik eet nog steeds geen Champignons. Dat zal altijd zo blijven. Paddenstoelenmaffia, wen er maar aan.

Maar het zou fijn zijn als deze groep het gewoon eens zou willen accepteren dat er mensen zijn die een keuze maken. Die meerdere keuzes maken zoals bijvoorbeeld, niet op Facebook gaan, of Twitter of Instagram. Niet de hele dag een ‘soort van’ gebruiken. Niets ‘van zoiets van’ hebben en ‘me’ Champignons niet wil eten.

Mensen alstublieft, ga niet op iedereen lopen zeiken die iets anders kiest dan je zelf doet. Laat iedereen eten wat ie wil ook al wordt hij / zij er dik van. Maak je eigen keuze maar respecteer ook die van een ander.
Misschien dat ik dan ooit nog eens ergens kan gaan eten zonder commentaar te krijgen omdat ik geen gerechten met Champignons wil.

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code